Sockersug

LASERTERAPI MOT SOCKERBEROENDE

Sockersug kan vara ett symtom på näringsbrist eller sjukdom. Men har du försäkrat dig om att du inte har någon sjukdom och ändå går omkring med ständiga cravings på allehanda sötsaker kan laserterapi vara en metod för dig. Kanske har du ett sockerberoende som du behöver ta tag i eller vill gå ner i vikt, ja då är laserterapi ett kraftfullt verktyg för att komma igång.

Det fina med laser är att den gör att du känner dig mindre hungrig och sötsuget minimeras, mättnadskänslan ökar och du behöver mindre portioner.

Laserbehandlingen stimulerar också din ämnesomsättning och hjälper den komma i balans.

Men det är också en kamp man måste vara beredd på då sockerberoende är ett av våra värsta beroenden. Vår hjärna älskar socker som finns i nästan all mat och dryck vi konsumerar. Med hjälp av magnetresonanskamera har forskare fastställt att vårt belöningssystem reagerar starkare hos en person med chokladberoende än en normalkonsument bara de ser en chokladbit. Visste du att medelsvensken äter ungefär 17 kg sötsaker varje år?

Lever du under mycket stress och ofta är trött ökar också ditt sötsug och det är ännu en fallgrop. Forskare menar att socker minskar stresshormonet kortisol men därmed inte sagt att man ska använda socker för att minska stressen.

Laser är effektivt men det krävs en skopa egen vilja också.

Källa:

https://www.svd.se/hjarnvilja-kravs-mot-sotsuget

Referenser